Namnsdag

Idag har min fader namnsdag. På frukostbordet låg det idag två mellanstora paket inlindade i svart och vitt omslagspapper.

"Å, paket!" utbrast han förvånat när han fick syn på dem.

"Ja det är inget märkvärdigt!" sa min moder fnittrande.

Med stor entusiasm började pappa öppna det första paketet. En mörkgrön plastförpackning visade sig.

 "En gasbrännare.." sa han dovt.

"Var det töntigt?" svarade mamma.

"Nej inte alls!" Sedan vände han sig till mig och sa "Johan, det är roligt att mamma köper saker till sig själv genom att ge dem till mig."

Han öppnade det andra paketet. Det var en flaska metangas.

"Till gasbrännaren!" sa mamma.

Tror han blev lite besviken.

In? De kommer knappt ut!

Förra veckan på vår hälsopedagogikslektion hade vi besök av RFSL som berättade om HBT-frågor.

Idag när vi hade lektion igen undrade en av lärarna hur det var. Fick vi svar på alla våra frågor? Vi ska även senare få ett papper att utvärdera besöket. Eller som hon uttryckte det:

"Ni ska få ett papper och svara på några frågor om vad ni tyckte, så att ni hjälper dem när de kommer ut och föreläser i andra skolor."

Detta fann jag extremt roligt. Vilken ordtwist!

Jag skrattade för mig själv.


Löpning

Min hindubror som numera också är katolik har börjat att löpa. Han är inte en hund, utan han har börjat springa. Nästan varje dag i veckan tar han på sig sina joggingskor och springer 1 mil. En timme senare kommer han hem andfådd och berättar med stort engagemang hur han sprang.

Det finns bara en liten konstig detalj med detta. Han duschar innan varje löpsession. Efter en kvartslång dusch går han sedan ner och blåser håret. Först efter det springer han.

Jag är inte den som brukar springa så jag är inte van med alla formaliteter, men jag är rätt så säker på att man brukar ta duschen efteråt? Då man liksom luktar illa och har kroppsvätska på otrevliga ställen.

Detta måste vara en hinduisk grej, eller kanske katolsk nu då. Tur att jag är protestant.

RSS 2.0