Jyckelycka i Castro-ville

Lars Ohly har skaffat hund! En Staffordshire bullterrier. Vad kul, Lasse!

"Jag ska nog kunna hantera henne."

Lars, du kan inte ens hantera långfingret i fucking nyhetsmorgon.

image13

En Staffordshire bullterrier, inte Pär Holmgren


Jag vill skiljas

Almighty knoppningstid. Vad sa vi om att vänstra med häxan Hia Hia?

Du svek mig. Du gav mig ett falskt hopp.

Ett hopp om att få slippa frysa och inte få "renat" avloppsvatten i ansiktet.

Hej då.

Jag tar skinnsoffan.

image12

Efter i natt

Du tittar på mig
Himmelskt sköljs en varm känsla genom mig
Allt verkligt försvinner
Dränks av något som jag tror kallas
Kärlek

Men efter i natt
Kommer du komma tillbaka och älska?
Efter du går
Kommer du komma ihåg?

Du drar in mig i dina armar
Mödosamt har jag väntat
Men jag hör inte orden
De upphör att existera
Precis innan de ens uppstod

Och efter i natt
Kommer du komma tillbaka och älska?
Efter du går
När gryningens sken börjat vakna
När vi ska börja om igen
På samma vanliga historia
Kommer du komma ihåg?

Försvinner i ett delirium
Där allt faller på plats
Kvickt slänger jag alla tidigare tvivel
Och far tillbaka
Tillbaka till den plats
Som jag så ångrar att jag betvivlat

När jag hör dig säga
Efter i natt, kommer jag vara här igen
Allt blir som det var innan
Jag kommer tillbaka och älskar
Ännu mer än förut
När natten avtar



En dikt jag också skrivit själv.

image10


Veckans topp 5-lista

Det händer mycket under en vecka.

Typ.

Hur som haver listar jag här min topp 5-lista över saker som jag gillat respektive inte gillat under den gångna veckan!

Den positiva listan, som vi idag kan kalla för "halvfabrikat"

5. Tjuvlyssnat.se. Sidan där folk skickar in, förhoppningsvis, roliga avlyssningar från samtal i vardagen. Nu på senare tid har det kanske varit lite lägre nivå än vad grundlagen bör tillåta på dessa samtal, men jag tittar fortfarande in varje dag.

4. Will & Grace. Jag älskar det här programmet! Varför det inte spelas in nya program borta på andra sidan Atlanten är för mig ett mysterium. Men så länge TV4 visar det på vardagseftermiddagarna i fem år till är jag nöjd!

3. Terry Wogans felsägning i direktsändning av vem som vann brittiska uttagningen till Eurovision Song Contest igår kväll. Hoppas han blev stenad!

2. Våren! Tack för att du är här! Jag skulle inte orka med ännu en vecka, eller dag ens, med gråa moln som försöker kväva en med.. monotonhet.. Jag har inte sett några riktiga vårtecken, förutom på aftonbladet.se, utöver att fåglarna börjat likvidera mig med sång klockan fyra på morgonen. Men sedan har jag inte heller riktigt letat.. Men om du nu, almighty knoppningstid, lämnar mig, så vill jag bara säga.. YOU AND I ARE TROUGH. Men nu ska vi le. Kul att du är här!

1. Apelsiner. Jag älskar er. Förutom ert skal som måste vara så himla ogenomträngligt. Och när ni är smaklösa. Men annars är ni bäst! Efter vindruvor. Men det är bra ändå!

Man känner sig lite som en ny människa varje gång man äter en apelsin. Om man äter tre behöver vi inte ens gå in på. Om du äter fyra får du en praktikplats på Arla.

image7


Den negativa listan, som vi idag kan kalla för "Eva Hamilton"

5. Liseberg. På min uppkommande klassresa som verkar rätt så trevlig..totalt sett.. så ska vi tillbringa en hel dag på platsen Göteborg tycks cirkulera kring. Liseberg. Nu pratar vi inte en behaglig lunch på en pizzeria och sedan ett litet åk i slänggungorna, nej. Här är det ELVA-TIMMAR-LISEBERG-ÅKA-SÅ-MYCKET-VI-HINNER-KANSKE-HINNER-UMGÅS-PÅ-ETT-SOFTISIKERAT-PLAN-OCKSÅ.
Jag längtar.

4. Dilemman. Ett av många, jobbiga i-landsdilemman jag har ställts inför denna vecka är att jag blivit bedd att ställa upp på en liten sånginsats i en kör på min skolavslutning. Om jag gör det så höjs högst sannolikt mitt krassliga G i musik, och jag gör en annan en tjänst (om jag inte går med på det så måste en annan hoppa in.) Så.. Jag kan välja att sjunga stämmor med sexåringar eller att gå på vanliga lektioner. Det är som att välja vilken cancerform man vill ha.

3. Mona Sahlin. Jag tror inte jag behöver säga så mycket mer.

2. GPS. Om GPS inte fanns skulle jag slippa skriva en förbannad uppsats om den. Samtidigt skulle nog ganska många bergsklättrare försvinna.. Men vadå! Vem behöver bergsklättrare? Färre bergsklättrare åt folket! Hurra! Länge leve yttrandefriheten!

1. Och så då toppen av alla i-landsnegativa saker den här veckan är... Nationellt prov. Känslan när man sätter sig vid bänken med ett vitt, prosaiskt häfte framför sig är obeskrivbar. Man känner sig hjälplös. Ordet "nationellt" gör också att man verkligen känner att hela ens framtid om att antingen bli sekreterare till en lesbisk fastighetsmäklare eller dagisfröken (Inget illa mot dagisfröknar. Jag älskar er. Puss.) står på spel under de här 115 åren provet äger rum på. Det är ett tufft liv en skolelev möter i dagens samhälle.


image8

Riktigt så här ser det inte ut under våra nationella prov, eftersom min skola, lätt uttryckt, skiter fullständigt i eleverna

Kära Mona

Kära Mona,

Den här stunden, oj, vad jag har längtat efter den! Äntligen får jag uttrycka mina äkta känslor till dig.

Jag minns det inte som om det var igår, nej. Den dagen jag såg din page sticka fram ur TV-rutan. Samtidigt minns jag skarpt en distinkt rädsla. En rädsla för att en dag, se dig som statsminister.

Den dagen har inte kommit än, tack och lov. Jag hoppas att den aldrig kommer. Men svenska folket är ju lite, lätt uttryckt, allmänt passiviserade i hjärnan, så de kommer rösta på ert parti i nästa riksdagsval.

Åh, Mona. Toblerona.

Ditt ansikte är som en vårvind som smeker skattebetalarna. Den smeker alla de som jobbar så hårt, så att de kan försörja alla de som sitter hemma och tittar på morgonsoffan i SVT.

Gillar du choklad, Mona? Jag gör. Det bästa med det är att man blir trött på det ganska fort. Men inte du. Nej du sticker in till Pressbyrån för att köpa en toblerone till för partiets pengar.

Nej, du är baske mig ingen fifflare! Inte denna Mona inte. Det här är en Mona med välvilja, identitet, självdistans, IQ.

När du tittar på mig med de där ögonen känner jag mig trygg. Jag känner att landet jag lever i är i goda händer. I händer som ger välbefinnande åt alla. I händer som skapar fina flyktingförläggningar.

Kanske tänkte de lite illa, när de valde dig Mona?

Jag antyder ingenting.

Ge mig en toblerone och jag är tyst. En toblerone. Bara en. Resten av pengarna ska du ha till Mauritiusresan.

Jag älskar dig, Mona.







Inte.

Din för evigt,
Alfredo Bomba



image6

Å, Mona! Det där är din färg!

Min statuslista!

Ibland känns livet så.. oglamouröst, eller hur? Erkänn nu, din IKEA-möbelsinnehavare och Daim 2 för 12-köpare.

Jag sitter på en stol från IKEA, så min glamnivå är nere på ungefär 7% för tillfället. Här nedan följer alltså då, naturligtvis, en lista över saker som inger lite status över mitt liv.

- Jag har gått in i magen på Magnus Härenstam. Han var påväg ut ur en butik och jag kom inrusandes och så PANG! Han hade skägg, för övrigt.

- Har ett hus i Halmstad på samma gata som Per Gessle.

- Åkt i samma limmo som kungen och drottningen har. Jag vet inte om det var sant, men jag utgår från det.. ;)

- Min farfars bror är Hans Hagnell som cirkulerade mycket i media på det glada 60-talet.

- Fyller år på samma dag som tex Zlatan (han får ingen fetisstil), Gwen Stefani, J-O Waldner, Martin Stenmarck (woops) och Knut Wigert.


Sen så.. kommer jag inte på så mycket mer..

image5

Ibland kan jag identifiera mig med en äggmacka

En kort novell

    Djupa spår i sanden. Nedtryckta av vemod. Nedtryckta av mig.
   Den friska sommarvinden tog tag i mitt hår. Mina kläder började fladdra, beredda att lämna mig och försvinna till en bättre plats långt, långt borta.
   Det var här allting började, den natten. Här, på stranden, intill det mörka havet. Intill dig och intill mig.
   Den där natten. När hade den varit? Egentligen ville jag inte minnas. Jag ville slänga bort allting som varit. Glömma allt som hade sagts. Alla leenden. De var ändå borta, och de skulle aldrig någonsin komma tillbaka. Jag ville leva igen.
   Jag hade sett månen och stjärnorna. Sett hur vågorna livfullt slagit till mot oss, sedan ebbat ut oberört. Hur du sagt att du älskade mig, och att vi alltid skulle vara tillsammans. Att vi alltid skulle existera. Aldrig ge upp för något, för det vi hade var speciellt. Ovärderligt.
   Vad vi hade fel.
   Kylan träffade oss. Hösten kom. Vi drunknade i vardagen. Vi gav upp.
   Hur allting helt plötsligt kan försvinna.
   Jag älskar dig fortfarande. Inte en sekund går utan att ditt namn passerar i mitt huvud. Inte en natt går utan att mina ögon exploderar i en vätska så liten, men ändå så stor att den kan översvämma hela världen.
   Vant gnuggade jag bort tårarna från kinden.
   Jag tittade upp mot den mörka horisonten; där flög du. Ner i vattnet; där reflekterades du. På sanden; där var dina fotspår bredvid mina. Slutligen tittade jag på mig själv; där levde du.
    Åh, hur jag ville ha mitt liv tillbaka.
   Jag tog upp mina saker och jag suckade. Tog en sista blick på den här platsen. Aldrig mer skulle jag så lite som tänka hit.
   Plötsligt kastades jag ner mot marken. I mig föll allting samman. Färger kastades runt, barndomsminnen visades, sagor återberättades. Jag föll, föll i ett hål. Det var oändligt.
    Blotta sekunden senare var det över.
   Jag skakade på huvudet. Tittade upp mot den om någon timme blåa himlen. En varm lycka spred sig inom mig.
   Där på himlen flöt ett moln. Den visade framtiden. Jag skulle bli lycklig. Kärlek och vänskap dominerade mina dagar . Du fanns inte med.
   Jag log. Jag tror jag aldrig har lett så mycket förut.
   Jag reste mig upp och kastade mina saker på den smekande sanden.
   Jag sprang. Sprang för livet. Sprang för allt jag sett och för allt jag upplevt. För allt som skadat mig och för alla som försökt trycka ner mig.
   Jag sprang och jag tänkte aldrig sluta.
   Jag levde igen.



En novell jag skrev för ett tag sedan.

Och nej - den är inte självupplevd.

Jag springer inte.




Min omänskliga passion för vindruvor

Å, jag älskar vindruvor! Röda ska det vara. Gröna är bara torra.

Och kärnor ska det heller inte vara i. Varför odlar vissa med kärnor? Kärnor borde utrotas! De som odlar med kärnor borde bli skickade på en turistresa till Härryda.

Hädanefter ska jag be vem som helst som går till affären att köpa vindruvor.

Jag handlar inte själv. Det är jämt så stressigt när man ska ta fram pengarna. Har hänt att kassörskan kyligt säger "Har du problem med att räkna?" och så muttrar man för sig själv "Ja, jag jobbar i alla fall inte här."

Glada miner.
Och vindruvor.

image4


Pokerfejs

Pokerfejs. Är det någon som seriöst tittar på det? Det är till och med roligare att se en svensk-schweizisk dokumentär från 1986 a la SVT2.

Det börjar bra. Det går ut på att några tävlande ska försöka bluffa sig kvar i programmet. De svarar på frågor för att få pengar. Den som har minst pengar åker ut, förutsatt att ingen trycker på en knapp som finns uppe för några sekunder. Anledningen för att trycka skulle vara att personen trodde att den hade skaffat in minst pengar och därför skulle åka ut. Om den personen (som trodde att den hade minst pengar) skulle trycka skulle den få den summa pengar den tjänat in.

Nu är det så att det är större chans att Agneta Sjödins äktenskap håller längre än två veckor än att någon trycker på den där knappen. Sen så ska man se en överkåt Karin från fucking Alingsås som en miljon gånger får frågan ?Ska du trycka?? men som alltid svarar:
?Nej, jag är stensäker! Ja. Aldrig att jag ska trycka. Aldrig!?

TV4 drar också ut på resultatet (av vem som ska åka ut) med en superporrig manlig röst som räknar ner från tio. Nu är det så att alla hemma redan vet svaret eftersom det visas i rutan innan. De kanske tycker det är spännande att vänta på Karins reaktion när hon utropar ?fasen också!? och ser hennes drömmar om överalkoholintagna Ibiza-nätter krascha?

Det skulle vara roligare om personen som åker ut fick förnedras eller något. För visst vore det mer spännande att till exempel se Karin ta en cha cha med Adam Alsing?

Jag hatar Pokerfejs.

Se det.

image2



I brist på annat..

PERSONLIGT

Vad heter du?
Johan.
Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Erik, Axel..
Vilket år är du född? 1991.
Vilken skolklass? 9B.
Vilket stjärntecken är du? Våg.
Var bor du? Stockholm.
Var skulle du vilja bo? New York! Penthouse appartment på Manhattan!
Har du flyttat någon gång? Nix.

UTSEENDE

Hur lång är du? 177 cm.
Vilken hårfärg har du? Mörkblond.
Vilken ögonfärg har du? Blåa.
Vilken skostorlek? Brukar vara 42.
Har du glasögon? Nä. Om jag skulle behöva skulle jag nog använda linser.

FAVORITER

Favoritfilm? Har ingen.. men antar att det är någon Bollywood! Gillar komedier också.
Årstid? Sommar! Vår funkar också. Så länge jag slipper frysa.
Mat? Pastarätter som lasagne.. pizza, thai, kinesiskt.
Dryck? Pepsi!
Djur? Hund.
Färg? Grön och blå.
TV-program? Melodifestivalen, Will & Grace, Little Britain eller något annat med sjuk humor!
Skolämne? Hmm.. Något av SO-ämnena.

DITT RUM

Hur stort är ditt rum? 13 kvadratmeter.
Vilken färg på tapeterna? Ljusgrönrandiga. Nu i efterhand vet jag inte om jag riktigt tänkte där..
Övriga färger? Grönt, vitt och blått.
Vad vill du ändra på i ditt rum? Eftersom jag skaffade gröna tapeter vill jag att ALLT ska vara grönt!
Har du TV? Yes.
Stereo? Absolut.
Telefon? Nix.
Vad ser du om du tittar ut genom fönstret? Först en altan, sedan en ganska stor gräsmatta, sedan höga buskar och sedan en väg. Inte havsutsikt om jag säger så..
Vad gör du oftast i ditt rum? Sitter vid datorn.
Vem förutom du brukar sova i din säng? Carola.
Favoritsak i rummet? Min säng och datorn!

BLANDAT

Vad har du i din jackficka?
Ingenting faktiskt.. Emellertid lite papper!
Skolväska? Något gammalt papper och en bok som jag bör läsa istället för att skriva det här.
Vad är du beroende av? Internet, juice och.. kakelplattor.
Har du några nojor? Måste hålla i saker hela tiden. Gärna omedvetet förstöra dem också.
Vilket land kommer du ifrån? Sverige.
Vad tror du på? Att allting har en mening. Allting händer för en anledning.
Tror du på Gud? Yes.
Vad köpte du senast? En twix white på pressbyrån.
Har du nåt husdjur? Nooope. Tog sorgset farväl av min sex år gamla guldfisk i höstas.
Vad bor du i? En vit villa.
Slutligen, vill du säga något? Det här var HELT onödigt :D

Tidningarnas familjedrama

Om Peter Chock och Greta Kupp skulle ha en son skulle han heta Aftonbladet. Skulle de ha en dotter skulle hon vara adopterad och heta Expressen.

"Sexskandalen skakar Israel"
"Idol-stjärna onanerade framför man"
"Lily Allen - sexhämnas!"
"Nattklubbsdrama i TV4"

Deras kusin Svenska Dagbladet har ett behov av att känna sig alternativ och har därför en helgon.net-sida samt rubriker som "Påven slår vakt om celibat" och "Genmodifierad majs kan vara farlig att äta".

VAR HÄLSAD

Hej, eller nihao som man säger på mandarin! (Jag är inte kines. Även om.. jag lekt med tanken.. lite då och då..)

Jag heter Johan och här tänker jag skriva lååånga inlägg som, förhoppningsvis, kommer hemsöka dig i dina drömmar! Naturligtvis har jag själv laddat med en drömfångare så jag slipper SVETT, TÅRAR och SKRIK efter att ha sett mina framtida inlägg.

Jag tänkte skriva om lite allt möjligt och försöka undvika den bleka vardagen i så stor mån som det bara går. Varför blanda sig i gråa saker? Det är därför socialvårdsnämden finns.

Välkommen!

RSS 2.0