Dubai

Alldeles snart så ska min familj åka till Dubai. Alla förutom min hindubror är med, som ska deltaga i en hinduisk högtid imorgon. Fullmåne eller någonting åt det hållet.

Hur som helst. Detta ska bli en trevlig resa! Jag har ju länge velat åka till Paris och det får jag nu ett litet smakprov på nu då vi byter flyg i just Paris. Tyvärr så är det bara en timme ikväll, så det blir lite mer "VAR ÄR GATEN? SPRING!" kanske. Men på hemvägen nästa tisdag kväll så har vi nästan tre timmar. Då blir det en pain au chocolat och lite fransk kultur kan jag meddela.

Dubai ska bli roligt. Det är i ett land med ungefär 90% beståendes av sand, men man kan faktiskt åka skidor där också. Det är en mångsidig plats verkar det som.

Här är en bild så folk kan sukta lite!


That guy

När jag åkte buss hem för någon vecka sedan så satt det en lustig mellanstadieelev framför mig. Han såg trött ut. Eller han måste ha varit trött då han såg ut att vara halvt utslagen medan han lutade pannan mot sätet framför. Ett tag blev jag lite orolig, pojken rörde sig inte ett dugg och jag började tro att han hade svimmat. Plötsligt så reste han dock upp huvudet kvickt, tittade runt med en nyvaken känsla och tryckte på stopp-knappen. Sen böjde han sig fram igen och blev sådär död åter en gång till. 20 sekunder senare då hans station kom så reste han sig och vankade sakta av bussen.

Jag tyckte han var lustig.

Här är en bild som jag tog i all det diskreta. Click to enlarge.



LKJfsdf

Jag har tänkt på att om min familj vore rikskändisar skulle vi vara ganska hatade. Det sker hela tiden smått provocerande uttalanden. Igår pratade mamma om min tandläkartid som hon ville förtidiga eller hur det var. För någon anledning gick det inte så bra och det blev lite problem.

- Men kassörskan var jättebra, svensk.

Sånt där skulle tidningarna gotta sig i och glömma poliser i Malmö.

100% Knäckebröd

Idag provade jag på att åka pendeltåg.

Efter en bekväm väntan i 20 minuter på ett försenat tåg gåendes runt i cirklar för att undvika folks cigarettrök så satt jag tillslut där. Då sa föraren de magiska orden.

Tåg mot Bålsta, tåg mot Bålsta. Tåget går till Bålsta. Tåg mot Bålsa. Tåg till Bålsta. Tåget fortsätter mot Bålsta. Tag plats. Tåg mot Bålsta.... Tåg mot Bålsta, tåg mot Bålsta. Tåg till Bålsta.

Tåget går till Bålsta... Tag plats på tåg mot Bålsta. Detta tåg går till Bålsta. Bålsta. Bålsta. Tåg mot Bålsta.

Bredvid mig satt det en tjej i min ålder. Hon fnittrade åt detta. Kvinnan 40+ som satt framför mig tittade på henne och log med en oerhörd äkthet. I gången stod en man som också tittade och log. Kanske för en annan anledning än kvinnan vad-vet-jag.

Men alla dessa leenden, acceptansen av denna situations humor och flickans skratt. Jag vet inte.... det gjorde mig så enormt stolt över att vara svensk.

God bless!


Såhär ser pendeltågen ut idag. Som tur är tog SL sitt sunda förnuft till använding då de för nu kanske ganska många år sedan ersatte de där Västtyska gamla begagnade tågvagnarna som luktade av kattpiss och rakvatten med dessa nya, bekväma, ultramoderna tågen. Vissa går mot Bålsta!

RSS 2.0