Jag vill krama en delfin igen

Om det finns något jag avskyr så är det mellanperioder. Dessa perioder mellan årstider då vädret är dels det ena, dels det andra. Man skulle bo i regnskogen trots allt!

Det som är jobbigast med dessa perioder är att det är omöjligt att klä sig. Det enda säkra sättet att kunna klara av denna uppgift är att ständigt bära med sig en väska med alternativa klädesplagg så man lätt kan byta om då det helt plötsligt till exempel känns som vår.

Jag vet att jag inte är den enda som känner så här, för överallt när jag går ut ser jag människor som av sina kläder bevisat är förvirrade. Sverige i mars är  till exempel det enda stället där man kan se folk gå iklädda dunjackor, gigantiska stickade halsdukar och, givetvis, solglasögon. Detta är ju sannerligen inte en ekvation som går jämt upp, och det tyder bestämt på att människor är helt vilsna.

Fast å andra sidan så är ju Sverige ett bland de mest soldesperata länderna i världen och varje tecken på dess strålar får oss att förbereda gasolgrillarna och ta på oss bågarna.

Det spelar liksom ingen roll om det är 45 minusgrader och man står på en glaciär, så länge solen skiner så ska solglasögonen på.



RSS 2.0