Mauritius

Imorgon åker jag till Mauritius (snobbröst), blir verkligen jätteroligt!

Har en dags skola först, det känns bra. Jag är alltid ett litet nervvrak innan jag ska ut och resa, så det får nog mig att tänka på lite annat! Hehe ah men typ.

Direkt efter det blir det Arlanda, terminal 5, möta upp vårt resesällskap och sen efter ungefär 13 timmars flygresa så är vi framme på Mauritius.

Ska försöka köpa lite försenade julklappar där nere... om jag har lust.

Hem kommer jag den 27e. I know you will miss me ;)

Kisses all around
image73

image74

datasaaal å stress

heej allihopaaa

längesen ja uppdaterade men har haft så sjukt mycke å göra, asså fattar inte hur man ska hinna me allt på 24 timmar??

nu sitter ja iaf i datasalen å jag e så gla för det hehe, har naturkunskapslektion å lisa sitter brevid mej å är typ skitkoncentrerad, det är jätte bra verkligen =) önska jag hade hennes vilja å ambishon

i daa ska ja jobba lite på choklakoppen, skittråkit att glöggen är slut nu men alltid lika kul å sjunga me till carola! fast ja gillar inte carola, men det e kul, me alla som jobbar där verkligen helt underbar stämning!! kom förbi!!

sen ska ja sminkas å va lite hårmodell, det är verkligen jättekul och så enormt givande för mej, det e en sån bra erfarenhet liksom. pappa kommer förbi oxå å ska lämna över nåra papper angående bloggen =) blir spännande, känner mig verkligen som en affärskvinna!

köpte värsta fina minken igår, älskar den totaalt hehe, verkligen skitgulli!! å ni green peace wannabees ska inte säga nåt, ja menar om ja vill köpa flådda djur som torterats något enormt så får ja väll göra de???

jaajaaa nu måste jag sluta, ska försöka lyssna lite! men vi hörs senare allihopa lägger in bild på minken oxå puss puss

AVVÄRJNING

När man sitter och pluggar franska och tycker det är skitkul, har abstinensattacker när man inte gör det och riktigt njuter av att veta vad "Det fattas bara det!" heter (Il ne manquerait plus que ça!) vet man att man har ett problem.

Jag har problem.

Jag ser rubrikerna i kvällstidningarna framför mig:

16-ÅRING TVÅNGSOMHÄNDERTAGEN FÖR MISSBRUK AV DATORSPEL. EXPERTEN: "LÄR DIG FRANSKA ÄR ENORMT BEROENDEFRAMKALLANDE."

16-ÅRINGENS TILLSTÅND ALLVARLIGT. FAMILJEN BERÄTTAR: "HAN ÄR EN KÄMPE"

16-ÅRINGEN TILLBAKA PÅ JORDEN. AVSLÖJAR: "UNDER ÖVNINGEN PASSÉ COMPOSÉ ELLER FUTUR PROCHE BLEV DET HELT PLÖTSLIGT FÖR MYCKET."

Kära Mona, part 4: Hopplösheten

Part 1, 2, 3.

Kära Mona,

Utanför mitt fönster har decembervinden börjat ta sina första tag. På de ännu snöfria gatorna passerar skrattande barn, vart försvann min ungdom-föräldrar och julstressade secret alcoholics.

Åh, Mona. Hur mår du? Det var länge sedan du hörde av dig nu. Med julen kommer givetvis stressen, kraven, självmordstankarna. Jag känner dig Mona. Just nu sitter du säkerligen och tänker på dessa.

Det sårar mig lite. Jag har gått vidare, men har du? De stunder vi tillbringade tillsammans är sedan länge över, men jag vet att där djupt inne i ditt sossehjärta finns en längtan. En längtan tillbaka.

Det kommer aldrig hända Mona. Det kommer aldrig bli vi igen.

Jag vet att jag nämner detta varje gång jag skriver till dig, men jag tänker verkligen ofta på oss. Varje årstid inkommer med nya minnen, nya tankar, nya skratt, nya tårar. Du skulle bara veta vad som försigår inom mig. Hopplöst är det, för jag saknar dig inte. Jag saknar inte dina stenbrända pepparkakor eller dina "The Boss"-skivor. Jag minns hur du valde att spela "Born To Run" framför Stilla Natt medan du så mordiskt skar upp julskinkan. Allt det trots att du visste hur gärna jag ville sjunga med i Carolas tonartshöjning. Aldrig fick jag en chans. Jag saknar dig inte.

Ändå känner jag mig ensam utan dig, Mona. Känslan finner aldrig några riktiga ord. Allt är på ett sätt bara hopplöst. Jag försöker intala mig själv att jag är okej, men är jag verkligen det? Jag är faktiskt inte så säker, Mona.

We gotta get out while we're young
Cause tramps like us
Baby we were born to run


Tårar i decembernatten,

Alfredo Bomba
image72

Jag måste säga att du ser något malplacerad ut, Mona.

Dagens lucka

Dagens lucka:

5 spänn vid köp av två Findus mixer.

Observera en kupong per köp.

Min udda julkalender

Min julkalender. Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag fick den. Jag tror den bara uppstod under en mossig sten någon gång i slutet av november och teleporterade sig själv in till mitt rum.

Rolig är den i alla fall.

Varje dag får jag rabatt på matvaror på valfri matkedja. Till exempel 3:- vid köp av valfri Billys pizza, 5:- vid köp av Allerum prästost och favoriten: 10:- vid köp av bigpack pirog, minicalcone eller pizzabulle.

Jag tänker inte lösa in dem. Det skulle kännas något pinsamt och "he makes me wanna barf" om jag i ICA-kön ville få tre spänn rabatt på mina Billys.

Vem vet, ICA kanske är underleverantör till Billys råvaror och har tre gånger ompacketerad skinka på min Billys extra ham and cheese. Så by the end skulle jag väl kräkas hur som helst, så vad har jag att förlora egentligen!

image71

Veckans topp 5

Ännu en vecka, ännu en lista med i-landsproblem/störheter/hyllningar.

Negativa listan, som idag heter Rödvinssås.

5. Kameror. Jättekul, jättebra, jättefunkionellt, användbart, absolutely lasha tumbai. Men jag vill inte se kameror dokumentera varenda lilla sekund av dagen. Lägg den i era guccis för en stund, por favor.

4. Årets julmust. Vad har hänt? Är skörden bara sämre i år eller har mina smaklökar ändrat sin uppfattning? Den där kittlande känslan på tungan inträffar inte lika ofta längre.. Det kommer nog. It has to ;)

3. Idol-låten. Lika medioker som alltid, fylld med klichéer. "MEJ" skulle ha en rolig kväll att rätta den, OMG LOL.

Life is a mystery. I need you tonight. I'll never let go. Ass plaque. Okej det sista kom jag på själv.

2. "Världsartisten häktad." Sluta ha honom inkognito, vi vill veta vem det är! Det är det som är intressant, inte att häktningsförhandlingarna går fort och över förväntningarna, blablabla. Jag gissar på Lasse Kronér!!

1. Punkt SEs horoskop. De är tråkiga off my a. Jag vill inte veta om min ekonomi går ovanligt bra och att jag verkar ha bra koll på mina utgifter, vilket inte ens stämmer för den delen. Jag vill veta om jag får gratis fika, har lätt för att irritera andra eller om jag ska stå över mjölken idag. Sånt intressant.

image70

Jag är en våg.

Med det går vi över till positiva listan, som idag heter Yttrandefriheten.

5. Kondylom.
Jag lovade Saruz att ha med denna könssjukdom med på listan. Jag kommer inte ihåg vad den hade för symptom, but I keep my promises! Namnet låter roligt i alla fall.

4. Liteskit.blogg.se. Det var en blogg som ville, och kom, upp på mest aktiva listan. How? Skriva ett inlägg i minuten. We like that. Nu är den dock bommad.

3. Blondinbellas tandställning. Åå, vår lilla blåsta blondin har tandställning! Det visste inte jag. Kan norrmalmare verkligen ha tandställning? Är inte de immuna?

2. Indiska hade 20% på inredning i helgen. Jag tror jag har varit på Indiska en gång.. kind of a once in a life time and never again moment liksom. Men varför inte. Alla som har rea förtjänar att hyllas.

1. Etta på veckans positiva lista får vara.. Merkurius. Jag vet inte varför, men det låter roligt. Så positiv kände jag mig idag.

KENZA....neej kenzaas

Vi kände att vi inte var klara där. Vi var tvugna att föreviga Kenza också. Blondinbella tittar på vid sidan om.

image68

DAGENS OUTFIT

Klänning från H&M, 400 kr
Skinnväska från Wedins, 700 kr
Strumpbyxor från Lindex, 99 kr
Boots från Din Sko, 799 kr
Armband från Glitter, 50 kr


BLONDINBELLA..a justehh AB!!

Såhär går det när en lärare lämnar ett par elever i ett klassrum oövervakade. Helena och jag är mycket stolta över vad vi åstadkommit! Ni som inte fattar så är det alltså allas vårt överklassbarn/fjortis/ameguuhjaeinteallsiqbefriad Blondinbella.

image67

Min handstil är inte den bästa på vita tavlor. Det står såhär:

Hej allihopa!!! Nu har ja precis duschat å eehhhh e typ SKITstressad! Ska träffa Axel på Fresco om en kvart typ.. typ ta en latte, blir skitmys! EHH *fluffar till håret* sen sticker vi till Sture å tar ett glas skumpa!! Ska till Choklakoppen imorrn rå så ja får tare lite lugnt men vi får väl se hur det går me den saken!! Vi hörs sen allihopa PUSSPUSS!

Blondinbella i ett nötskal.

Barnvagnar

Nu hatar jag barnvagnar också.

Idag så var det inte en, inte två, inte tre, utan fyra barnvagnar på bussen, varav en tjock tvillingvagn. På en buss. Samtidigt.

Med inte en, inte två, inte tre utan fyra barnvagnar tillkommer också en massa barn. En massa skrikande barn.

Hela mitten av bussen var som en såndär stor glaserad munk, som man bara vill bita i så den försvinner.. men man kan inte.. för ja.. munken idag var ju barn liksom.

Barnen skrek, petade på varandra med ballonger, mammorna försökte avstyra. En familj hade varit på McDonald's, och satt framför mig och åt pommes frites. Och petade på varandra med ballonger. Skrek. Sprang runt där det gick. Åt pommes. Skrek.

Jag vet inte om det var det, eller det katastrofalt mörka vädret som gjorde så jag bara ville skjuta någon.

image69

Ahhhhhhh

Jag gillar min extremt, oerhört muskulösa gympalärare. Idag när jag skulle ansöka om ledighet fick jag en reaktion som bara jag skulle fått från henne.

- Mauritius?! Lyllo!!!! *punchar till mig hårt på axeln*

Å jah ba lixom:


- Ajj.

Hon förklarade sig.

- Förlåt, det var inte meningen, men jag blir bara så... ahhhhh!!

Kärlek på bussen

Idag på bussen så stod ett kärlekspar ihopklämda bredvid mig. De höll om varandra, och tittade varandra djupt i ögonen. Hånglade lite. Kul med lite munkontakt klockan 07:40 på morgonkvisten liksom.

Att se dem hålla om varandra, med glitter i ögonen, att se dem så kära. Jag vet inte riktigt. Det gör mig bara så extremt bitter.

When did I become that person?
image66

Rädd

Något som är en stor hemlighet hos mig är att jag är rädd för att gå av bussar själv. Riktigt rädd.

Varje morgon då jag går av på sluthållplatsen Brommaplan med alla andra passagerare är jag cool, men sen när jag ska åka hem igen och ska gå av på en liiiten hållplats sitter jag och nästan ber att någon annan ska av.

Jag är rädd för att dörrarna inte ska öppnas. Jag har iaktagit att dörrar med blåa säten och knallgula stopknappsgrejer har dörrar som är mindre känsliga, och att gamla skabbiga bussar alltid öppnar sina dörrar.

Om man är flera så öppnas de alltid.

Okej, om de inte öppnas så är det bara att skrika till busschaffisen att här ska man av, men.. Det känns ju lite ansträngande.

Fast det är väl bra att ha märkliga fobier också.

Mauritius

Ja om två veckor så blir det varmt igen. En UV-index på 10 för er som hängt med på nk-lektionerna (vilket jag för ovanlighetens skull gjort!)

Vet inte, min mamma fick ett ryck och bokade Mauritius en kväll förra veckan. Men det blir underbart! En vecka med lite afrika ;).

Jag såg faktiskt fram emot att fira en lite svensk jul i år, men nu är jag faktiskt glad att jag slipper det. Jul är bara förväntningar, krav, stress i dag. Det finns faktiskt en anledning för att man firar jul. Christmas!

image65

December

Idag är det första december. Jag har druckit julmust like hell.

Det kändes som det var på tiden!
image64

RSS 2.0